Historiek SKT

Historiek SKT

In 1968 wordt “Stevens Koeltechniek” opgericht door Herman D’hulster. Herman was voorheen werkzaam bij “Stevens Gebroeders”, waar sinds 1954 pionierswerk gebeurde in de koeltechnische branche, met name in de bouw van melkkoeltanks en andere kleine koelinstallaties.

Herman bouwt het bedrijf langzaam maar zeker uit, en verlegt de focus steeds meer op industriële koeltechniek, waarin hij zijn kennis en ontwikkelingstalent volop kon aanwenden, hierin van bij aanvang gesteund door knappe ingenieurs.

In 1983 begint zijn zoon Jan D'hulster in de informatica-afdeling, om nadien de computersturingen van de koelinstallaties uit te bouwen.
In 1985 start ook zijn andere zoon Bart D'hulster bij SKT waar hij de uitbouw van een professioneel productie-apparaat realiseert en de aanpak verzorgt van werven op verre afstand van Ieper (toen nog een avontuur).

In de jaren negentig begint "Stevens Koeltechniek" ook projecten te realiseren buiten de eigen landgrenzen, in eerste instantie om het bestaand cliënteel te volgen in haar internationale expansie.  Mede hierom wordt de bedrijfsnaam ingekort naar de drie kernletters “SKT”.

Bij het begin van de 21e eeuw is het bedrijf uitgegroeid tot een flinke KMO met ruim 100 werknemers, waarvan meer dan 30 in een sterk uitgebouwd technisch bureel.

Begin 2016 wordt het bedrijf volledig overgedragen aan Bart D'hulster.

De hoofdactiviteit van SKT vandaag bestaat uit de fabricage van een breed gamma aan koelinstallaties voor de diepvriesindustrie, met inbegrip van diepvrieskamers, invriestunnels, klimatisatieruimtes en bijbehorende automatisatie.  SKT is ook actief in de recreatieve sector met de bouw van overdekte ijs- en skipistes.

SKT is gelegen in Ieper en heeft een bedrijfsoppervlakte van meer dan 9000 m2. Het bedrijf beschikt over een modern ontwerpbureau, computergestuurd machinepark en een indrukwekkend wisselstukkenmagazijn.

Doordat de installaties steeds hoogtechnologischer werden, werden de activiteiten meer gespreid, wat leidde tot de oprichting van afzonderlijke bedrijven :

 - Datapolis : zorgt voor de automatisering, zowel van onze eigen realisaties als van externe projecten.  Daarnaast fungeert het als ons eigen hard- en softwarehuis, dat instaat voor de informatieverwerking (boekhouding, kostprijsberekening, stockbeheer, enz.) van alle bedrijven uit de groep.

- Ypes (wat staat voor Ypres Piping and Electric Systems) groepeert 
* sterk gespecialiseerde en gecertifieerde lassers voor het uitvoeren van alle stalen pijpleidingen voor de koelinstallaties.
* gekwalificeerde electriciens die instaan voor het maken van de schakelborden, het plaatsen van de kabels en het aansluiten van de machines.

-
SKT Service : een autonoom werkend bedrijf dat alle herstellingen bij klanten uitvoert (dienst na verkoop), en dit 24u/24u, 7 dagen op 7, het hele jaar door.

De bedrijvengroep doet bovendien regelmatig een beroep op geschikte onderaannemers voor het uitvoeren van diverse werken.

Historiek

We have COOL jobs 29/9/2020

SKT in de kijker 28/9/2020

SKT betrekt nieuwe fabriekshal voor bouw modulaire prefabinvriestunnels

Potyzestraat 42
B-8900 Ieper
T +32 (0)57 21 86 21
BE0405514834
info@skt.be